مشاوره افسردگی

مشاوره افسردگی + 7 روش ساده بهبود افسردگی

تجربه روزهایی که غم و اندوه بر ما غلبه داشته است، کاملاً عادی است. اما گاهی این احساس ادامه دار می شود و می تواند تا ماه ها و سال ها همراه ما باشید که در این صورت باید به وجود افسردگی شک کنید.این یک مشکل رایج سلامت روان است. بنابراین، اگر آن را دارید، تنها نیستید. جکی راجرز، مشاور معتبر در برتون-آن-ترنت، می گوید: “هر کسی ممکن است افسرده شود.” “این نشانه ضعف نیست.” در این مقاله همراه ما باشید تا درباره مشاوره افسردگی بیشتر اطلاعات کسب کنید.

 

 

اهمیت مشاوره افسردگی

یک مشاور بدون اینکه شما را قضاوت کند به شما گوش می دهد.

آنها می توانند به شما کمک کنند تا احساسات خود را کشف کنید و آن ها را بپذیرید.

آن‌ها همچنین می‌توانند از شما حمایت کنند تا راه‌های خود را برای کنار آمدن با آنچه دارید بیابید و استراتژی‌ها و تکنیک‌های مختلف مراقبت از خود را پیشنهاد می کنند.

انواع مختلفی از درمان وجود دارد که ممکن است به طرق مختلف به شما کمک کند.

درمان بین فردی می تواند به درک روابط شما با افراد مختلف و تأثیر مثبت یا منفی آنها بر شما کمک کند.

درمان شناختی رفتاری می تواند به شما در مدیریت افسردگی با تغییر طرز تفکر و رفتار کمک کند.

درمان های شخص محور و روان پویشی می تواند به شما کمک کند تا علت اصلی افسردگی خود را کشف و و اعتماد به نفس خود را بازیابی کنید.

 

افسردگی چیست؟

افسردگی فقط یک حالت عاطفی نیست. این یک بیماری روانی است که هم ذهن و هم بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم شامل احساس مداوم غم، ناامیدی، خستگی، اضطراب، از دست دادن علاقه به فعالیت ها و تغییر در خواب و اشتها است. اگر علائمی مانند اینها برای دو هفته یا بیشتر، بدون وقفه یا کم شدن، ادامه داشته باشد، افسردگی ممکن است یک تشخیص محتمل باشد.

اگر موارد فوق وضعیت فعلی شما را توصیف می کند، ایده خوبی است که به دنبال درمان سلامت روان باشید. درمان افسردگی می تواند از بدتر شدن علائم جلوگیری کند و دوره زمانی را که شما افسردگی را تجربه می کنید کوتاه کند. گاهی اوقات افسردگی می تواند ناشی از یک رویداد منفی، یک تغییر عمده در زندگی، یا افزایش استرس باشد. در موارد دیگر، نمی توان دلیل تغییر خلق و خو یا افسردگی شدید را مشخص کرد.

 

 

علائم افسردگی چیست؟

افسردگی افراد را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار می دهد. این فقط در مورد احساس غم و اندوه نیست. بلکه افسردگی  می تواند بر بدن، خلق و خو، رفتار و افکار شما تأثیر بگذارد.

علاوه بر خلق و خوی ضعیف، علائم افسردگی می تواند شامل احساس گریه، تحریک پذیری یا عصبانیت، از دست دادن علاقه به چیزهایی باشد که قبلاً از آنها لذت می بردید یا احساس خستگی و داشتن انرژی کمترباشد. همچنین ممکن است تمرکز، اعتماد به نفس، اشتها و انگیزه را از دست بدهید.

علائم افسردگی می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. جنسیت، فرهنگ یا سن افراد ممکن است نحوه تجربه افسردگی را تغییر دهد. با این حال اکثر اشکال افسردگی شامل این علائم رایج است:

  • گریه های مکرر و حملات غمگینی
  • احساس ناامیدی یا بی ارزشی
  • خواب زیاد یا خیلی کم
  • اضطراب
  • خشم
  • مشکل در لذت بردن از فعالیت هایی که قبلاً دوست داشتید
  • بیماری های فیزیکی غیر قابل توضیح مانند سردرد یا درد عضلانی
  • مشکل در تمرکز
  • تغییر در وزن یا عادات غذایی
  • افکار خودکشی

 

فرد مبتلا به افسردگی احتمالاً در مقابله با استرس های روزانه مشکل دارد. گاهی اوقات ساده ترین فعالیت ها – بلند شدن از رختخواب، حمام کردن و لباس پوشیدن – ممکن است غیرممکن به نظر برسد.

اگر هر یک از این علائم را به طور منظم در یک دوره دو هفته ای دارید، بهتر است به پزشک عمومی خود مراجعه کنید.

برای افراد مبتلا به افسردگی نیز ممکن است علائم اضطراب نیز دیده شود.

افراد مبتلا به افسردگی اغلب احساس خشم، شرم و عصبانیت می کنند. گاهی اوقات این احساسات می توانند در بدن به صورت درد یا حالت تهوع ظاهر شوند. این احساسات همچنین می تواند منجر به گریه شود.

مواقع دیگر، افسردگی باعث می شود افراد از نظر عاطفی احساس «بی حسی» کنند. معمولاً افراد احساس می کنند که هرگز انرژی ندارند. در موارد شدید، ممکن است فرد اهمیتی ندهد که زنده بماند یا بمیرد.

 

علل افسردگی چیست؟

هیچ دلیل واحدی برای افسردگی وجود ندارد.

یکی از دلایل افسردگی می تواند تغییر در زندگی شما باشد، مانند طلاق، از دست دادن شغل یا بچه دار شدن.

حتی کمبود نور خورشید در طول زمستان می تواند عاملی برای افسردگی باشد.

گاهی اوقات افرادی که به نیازهای خود پایان می دهند و بیش از حد به دیگران می پردازند، به ویژه در معرض افسردگی قرار می گیرند.

اکثر کارشناسان بهداشت روان بر این باورند که شیمی مغز نقش مهمی در افسردگی دارد. مغز دارای مواد شیمیایی به نام دوپامین و سروتونین است. این مواد شیمیایی بر توانایی ما برای احساس لذت و رفاه تأثیر می گذارد. اگر مغز به اندازه کافی از این مواد شیمیایی تولید نکند، یا اگر آنها را به درستی پردازش نکند، ممکن است افسردگی ایجاد شود.

 

انواع افسردگی

راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی هشت نوع اصلی افسردگی را فهرست می کند. هر مورد معیارهای خاص خود را برای شدت، مدت، تغییرات خلقی و رفتار دارد. انواع افسردگی شامل موارد زیر می شود:

اختلال تنظیم خلقی مخرب :عموماً در کودکان و نوجوانان بین سنین 6 تا 18 سال تشخیص داده می شود. این شامل عصبانیت های مکرر است که برای سن یا موقعیت کودک مناسب نیست.

افسردگی اساسی: شایع ترین نوع فرعی است. علائم معمولاً شدید هستند و زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار می دهند.

افسردگی مداوم یا دیس تایمی: خلق افسرده ای که بیش از دو سال طول می کشد.

دیسفوری قبل از قاعدگی: علائم یک هفته قبل از قاعدگی ظاهر می شود، سپس بعد از قاعدگی به حداقل می رسد.

افسردگی ناشی از مواد/دارو: افسردگی که در طول یا بلافاصله پس از قرار گرفتن فرد در معرض یک ماده رخ می دهد. همچنین ممکن است در حین خروج ماده دارویی از بدن رخ دهد.

افسردگی مربوط به یک بیماری پزشکی دیگر: افسردگی ناشی از اثرات فیزیولوژیکی یک وضعیت پزشکی دیگر.

سایر اختلالات افسردگی مشخص شده: این تشخیص زمانی اعمال می شود که فردی علائم افسردگی داشته باشد، اما واجد شرایط برای هیچ نوع فرعی دیگری نیست. یک پزشک دلیل عدم برآورده شدن شرایط را مشخص می کند.

افسردگی نامشخص: این تشخیص زمانی استفاده می شود که علائم افسردگی معیارهای کامل یک نوع خاص را نداشته باشد، اما پزشک دلیل آن را مشخص نمی کند.

انواع فرعی افسردگی را می توان با افزودن مشخص کننده ها با جزئیات بیشتری توصیف کرد.

 

 مسائل روانشناختی همراه افسردگی چیست؟

افسردگی می تواند به تنهایی یا با سایر نگرانی های مربوط به سلامت روان رخ دهد. هنگامی که افسردگی در کنار تشخیص دیگری ظاهر می شود، شرایط “همبود” نامیده می شود.

از میان تمام نگرانی‌های مربوط به سلامت روان کودکان، DMDD دارای بالاترین میزان همبودی با سایر تشخیص‌های سلامت روان است. اغلب با رفتار مخالف و سرکشی همپوشانی دارد. افسردگی شدید می تواند با مسائل مربوط به سوء مصرف مواد، رفتار وسواسی-اجباری و حملات پانیک همراه باشد. افراد مبتلا به افسردگی مداوم در معرض خطر بیشتری برای اضطراب و سوء مصرف مواد هستند. افسردگی ناشی از مواد/دارو می تواند با پارانویا، اعتیاد به قمار و شخصیت ضد اجتماعی همراه باشد.

برخی از نگرانی‌های سلامت روان، مانند اضطراب، معمولاً با افسردگی مرتبط هستند. همبودی اضطراب/افسردگی با بهبودی کندتر و ناتوانی بیشتر مرتبط است. افسردگی همچنین می تواند یکی از ویژگی های اولیه اختلال استرس دوقطبی، اسکیزوفرنی و پس از سانحه باشد. بازماندگان سوء استفاده در دوران کودکی با احتمال بالایی برای تجربه افسردگی روبرو هستند.

افسردگی با انواع مختلف سوء مصرف مواد، به ویژه الکل همراه است. افراد ممکن است برای مدیریت علائم افسردگی مانند بی خوابی، خود درمانی کنند. افراد دیگر، به‌ویژه نوجوانان، ممکن است از مواد به عنوان بخشی از رفتار هیجان‌طلب استفاده کنند. حتی اگر داروها تسکین کوتاه مدتی را ارائه دهند، سوء مصرف مواد می تواند در طول زمان آسیب جدی ایجاد کند. برخی از مواد، مانند الکل، حتی می توانند باعث بدتر شدن علائم افسردگی شوند.

 

 

افسردگی در مردان و زنان

افسردگی در زنان بیشتر از مردان تشخیص داده می شود. برخی از محققان حدس می زنند که این به این دلیل است که مردان کمتر به دنبال درمان هستند. برخی از مردان بر این باورند که صحبت کردن در مورد احساسات آنها را “ضعیف” یا “غیرمردانه” نشان می دهد، بنابراین از درمان اجتناب می کنند. محققان همچنین معتقدند افسردگی در مردان کمتر تشخیص داده می شوند زیرا علائم آنها متفاوت به نظر می رسد.

مردان مبتلا به افسردگی بیشتر خشمگین می شوند تا غمگین به نظر برسند. آن ها نسبت به زنان مشکلات خواب و علائم خستگی بیشتری دارند. مردان اغلب از طریق رفتارهای فراری مانند نوشیدن زیاد الکل یا روابط جنسی با آن کنار می آیند.

زنان مبتلا به افسردگی بیشتر احتمال دارد اقدام به خودکشی کنند. آنها همچنین بیشتر احتمال دارد که اشکال خاصی از افسردگی مانند نارسایی پیش از قاعدگی را تجربه کنند. PMDD زمانی است که فردی علائم افسردگی شدید را قبل از پریود تجربه می کند. علائم پس از شروع پریود بهبود می یابند. حتی ممکن است برای بقیه چرخه قاعدگی ناپدید شوند.

 

افسردگی در کودکان

حدود ۲ درصد از کودکان ۶ تا ۱۲ ساله افسردگی دارند. این نرخ برای نوجوانان به حدود 7 درصد می رسد. تخمین ها می گویند تا 60 درصد از جوانان مبتلا به افسردگی تحت درمان قرار نمی گیرند.

برخی از کودکان ممکن است ناهنجاری هایی را در شیمی مغز از والدین خود به ارث ببرند. این ناهنجاری‌ها می‌توانند کودکان را بیشتر در معرض افسردگی والدین خود قرار دهند.

 

روش های درمان افسردگی

روش های مختلفی برای درمان افسردگی وجود دارد. ما در ادامه قصد داریم برخی از رایج ترین روش های درمان آن را بررسی کنیم. این که کدام روش برای هر فرد مناسب است بستگی به شرایط افراد و شدت بیماری دارد که توسط پزشک تشخیص داده می شود.

دارودرمانی

انواع مختلفی از داروها برای درمان علائم افسردگی وجود دارد. یک دسته از داروها، مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین نامیده می شود. SSRI ها با جلوگیری از جذب مجدد یک پیام رسان شیمیایی به نام سروتونین در بدن شما قبل از اینکه مغز فرصت استفاده از آن را پیدا کند، عمل می کند. SSRI ها به بدن شما اجازه می دهند از سروتونین طبیعی خود استفاده کند. علاوه بر این، این دسته جدیدتر از داروهای ضدافسردگی، با اثرگذاری بر روی نقاط خاص بازجذب سروتونین، عوارض جانبی کمتر و خفیفی نسبت به انواع قدیمی‌تر داروهای ضد افسردگی دارند.

دارو یک ابزار مفید در درمان افسردگی، به ویژه به عنوان بخشی از یک بیماری گسترده تر است.

استراتژی که شامل مشاوره افسردگی است. با این حال، هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند به طور کامل از بروز مجدد افسردگی جلوگیری کند، بنابراین دارو باید تنها بخشی از یک برنامه درمانی بزرگتر باشد. اگر دارو مصرف می کنید، مهم است که دستورالعمل های تجویز کننده خود را دنبال کنید. اکثر داروهای ضد افسردگی چندین هفته طول می کشد تا اثربخشی خود را نشان دهند.

 

گزینه های درمانی – گفتگو درمانی

مشاوره توسط یک درمانگر واجد شرایط یک درمان موثر برای افسردگی است، به ویژه زمانی که افسردگی نتیجه رویدادهای نامطلوب زندگی باشد. چنین رویدادهایی شامل از دست دادن یکی از عزیزان، از دست دادن شغل یا حتی نقل مکان به مکان جدید است. اگر برای افسردگی به یک درمانگر مراجعه کنید، احتمالاً در مورد برخی از موضوعات زیر با شما صحبت خواهد کرد:

ارائه آموزش در مورد علل افسردگی تا بتوانید شانس تجربه دوره های بعدی را کاهش دهید.

الگوهای تفکر افسردگی را شناسایی کنید تا بتوانید با افکار منفی مقابله کنید و واقع بینانه تر فکر کنید.

شناسایی چیزهایی در زندگی که به مثبت بودن خلق و خوی شما کمک کرده است و شما را تشویق می کند تا دوباره در فعالیت های سالم شرکت کنید.

شناسایی روش هایی برای مقابله با رفتارهایی که برای شما ناسالم بوده است، مانند گوشه گیری یا استفاده از مواد مخدر یا الکل.

آموزش روش های سالم مدیریت افکار منفی، احساسات و عوامل استرس زا.

صحبت موثر با افراد زندگی خود در مورد آنچه تجربه می کنید.

علائم هشدار دهنده افسردگی شخصی خود را شناسایی کنید تا بتوانید آنها را زودتر در آینده تشخیص دهید و به شما کمک کند تا برنامه ای برای کاهش احتمال یک دوره افسردگی دیگر ایجاد کنید.

افسردگی می تواند بر توانایی فرد در حل مشکلات تأثیر بگذارد. بر تمرکز تأثیر می گذارد، دیدن واقع بینانه مشکلات را دشوار می کند، سطح انرژی را کاهش می دهد و به خودی خود آنقدر طاقت فرسا است که اغلب جنبه های زندگی نادیده گرفته می شود.

 

گزینه های درمانی – رویکردهای ترکیبی

تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به افسردگی زمانی که درمان شامل دارو و کار با مشاور را انتخاب می کنند، بهبودی سریع تری خواهند داشت.

این موضوع  به این دلیل است که داروهای ضدافسردگی ترکیب شیمیایی مغز شما را به گونه‌ای تغییر می‌دهند که شما را نسبت به گفتگو درمانی و فرآیند درمانی بیشتر پذیرا می‌شوند. علاوه بر این، اگر داروهای ضد افسردگی مصرف می کنید، درمانگر می تواند به شما در درک و مدیریت اثرات و عوارض جانبی آنها کمک کند.

 

مشاوره افسردگی

مشاوره افسردگی اغلب به عنوان یک طرح درمان ترکیبی توصیه می شود. گفتار درمانی می تواند به شما کمک کند تا افکار منفی و خودشکوفایی را که ممکن است بر نحوه رفتار شما با افسردگی تأثیر بگذارد، شناسایی، رسیدگی و مدیریت کنید. انواع مشاوره و روان درمانی زیر در درمان افسردگی موثر بوده است:

 

درمان شناختی رفتاری (CBT)

بر اساس دستورالعمل های صادر شده توسط موسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی، درمان شناختی رفتاری از جمله درمان های توصیه شده برای درمان افسردگی است. این درمان بر این فرض استوار است که نحوه رفتار و تفکر ما بر احساس ما تأثیر می گذارد. هدف CBT کمک به مبتلایان در شناسایی و رفع افکار منفی و الگوهای رفتاری غیر مفیدشان است.

 

مشاوره برای افسردگی (CfD)

CfD مدلی از درمان روان‌شناختی است که توسط NICE برای درمان افسردگی توصیه شده و برای ارائه در برنامه بهبود دسترسی به درمان‌های روان‌شناختی  (IAPT) تایید شده است. مشاوره افسردگی یکی از درمان هایی است که علاوه بر CBT توصیه می شود.

 

درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT)

این نوع گفتار درمانی به طور خاص برای کمک به افرادی که از افسردگی مکرر رنج می برند طراحی شده است. شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی عناصر شناخت درمانی و تکنیک های ذهن آگاهی (تمرینات تنفسی و مدیتیشن) را ترکیب می کند تا به شکستن یا تغییر رابطه شما با الگوهای افکار منفی کمک کند.

 

درمان بین فردی (IPT)

درمان بین فردی بر این موضوع تمرکز دارد که چگونه سلامت روان ما بر روابط ما تأثیر می گذارد و چگونه روابط ما بر ما تأثیر می گذارد. تفکر پشت آن این است که علائم روانشناختی، مانند افسردگی، معمولاً پاسخی به مشکل در ارتباط ما با دیگران است. علائم به دست آمده از این نیز می تواند باعث بدتر شدن ارتباط شود و در نتیجه باعث ایجاد چرخه شود.

 

روان درمانی

هدف درمان روان پویشی این است که بفهمد افکار ناخودآگاه فرد چگونه بر رفتار آنها تأثیر می گذارد. این نوع درمان می‌تواند به افراد کمک کند تا احساسات و تجربیات ریشه‌دار خود را درک کرده و کشف کنند.

 

گروه درمانی

اگرچه اصطلاح «گروه درمانی» را می‌توان برای بسیاری از درمان‌های گفتاری به کار برد، اما عمدتاً برای درمان‌هایی استفاده می‌شود که در پویایی گروهی به بهترین نحو کار می‌کنند. هدف آن تشویق شما به به اشتراک گذاشتن تجربیات و تلاش برای درک بهتر خود است.

 

هنر درمانی

هنر درمانی از رسانه های هنری استفاده می کند تا به افراد کمک کند تا احساسات خود را به روشی جدید کشف کنند. از هنر به‌عنوان شکلی از ارتباط استفاده می‌کند، این به‌ویژه برای کسانی که به سختی می‌توانند احساسات خود را به صورت کلامی بیان کنند، خوب است.

 

خلاصه مطلب

ازآنجایی که افسردگی مشکلی شایع در میان بسیاری از افراد است ما در این مطلب سعی کردیم به بررسی و روش های درمانی افسردگی بپردازیم و به شما کمک کنیم با تاثیر مشاوره افسردگی در درمان آن آشنا شوید. مشاوره افسردگی می تواند تاثیر قابل توجهی روی پروسه درمانی داشته باشد و به افراد کمک کند تا بتوانند علائم افسردگی را بهتر کنترل و مدیریت نمایند.

یک نظر بگذارید