خوشبختانه این روزها استفاده از خدمات مشاوره فردی بیشتر از قبل مورد استقبال قرار می گیرد. بسیاری از افراد بدون داشتن هیچ مشکل خاصی به مشاوران مراجعه کرده و از آن ها برای بهتر کردن زندگی خود کمک می گیرند. این موضوع می تواند در شناسایی گپ های احساسی در شخصیت افراد و یا به صورت کلی هر گونه مشکلی که ممکن است وجود داشته باشد، موثر بوده و به افراد کمک نماید تا بتوانند آرامش بیشتری را در زندگی خود تجربه کنند. اگر شما هم به دنبال یک مشاوره فردی خوب هستید در این قسمت همراه ما باشید تا ویژگی های یک مشاوره فردی خوب و راه های بالا بردن فواید این جلسات را برای تان شرح دهیم.
مشاوره فردی چیست؟
مشاوره فردی فرصتی شخصی برای دریافت حمایت و تجربه رشد در دوران چالش برانگیز زندگی است. مشاوره فردی می تواند به فرد کمک کند تا با بسیاری از موضوعات شخصی در زندگی مانند خشم، افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد، چالش های ازدواج و روابط، مشکلات والدین، مشکلات مدرسه، تغییرات شغلی و غیره مقابله کند.
مشاوره فردی (که گاهی اوقات روان درمانی، گفتار درمانی یا درمان نامیده می شود) فرآیندی است که از طریق آن مراجعان به صورت انفرادی با یک پزشک متخصص بهداشت روانی آموزش دیده در محیطی امن، مراقبتی و محرمانه صحبت می کنند. مشاوره به افراد این امکان را می دهد که احساسات، باورها و رفتارهای خود را کشف کنند، خاطرات چالش برانگیز یا تاثیرگذار را بررسی کنند، جنبه هایی از زندگی خود را که دوست دارند تغییر دهند شناسایی کنند، خود و دیگران را بهتر درک کنند، اهداف شخصی تعیین کنند و برای تغییر مطلوب تلاش کنند.
مشاوره فردی، مشاوره ای است که بر نگرانی های فوری یا آینده نزدیک فرد متمرکز است. مشاوره فردی ممکن است شامل مشاوره و برنامه ریزی شغلی، غم و اندوه پس از مرگ یکی از عزیزان یا برخورد با مشکلات در یک شغل قبل از بزرگ شدن آنها باشد. مشاوره فردی یک بحث انفرادی بین مشاور و مراجعه کننده است که فرد متقاضی درمان است. این دو یک اتحاد، رابطه یا پیوندی تشکیل می دهند که اعتماد و رشد شخصی را امکان پذیر می کند.
اهداف، فرکانس و مدت درمان چگونه تعیین می شوند؟
به طور کلی، هدف روان درمانی صحبت از نگرانی های مربوط به سلامت روان و کمک به درمانجویان برای بهبود، رشد و حرکت به سمت زندگی پربارتر و از نظر روانی سالم است. درمان خوب مشتری محور است و اهداف خاصی برای درمان توسط شما و درمانگرتان تعیین می شود.
جلسات روان درمانی فردی معمولا بین 45 تا 50 دقیقه طول می کشد. دفعات و مدت درمان تا حد زیادی به نیازها، اهداف درمانی و پیشرفت شما بستگی دارد. بسیاری از نگرانیها به آسانی با درمان کوتاهمدت برطرف میشوند و سایر نگرانیهای مزمن یا پیچیدهتر نیاز به تعهد طولانیمدت قبل از تحقق بهبود دارند.
تحقیقات نشان داده است که روان درمانی منجر به عود کمتر شرایط رایج مانند افسردگی و اضطراب متوسط می شود و اثرات مثبت درمان خوب فراتر از درمان است. در واقع، بسیاری از مراجعان مدتها پس از پایان درمان، بهبود شرایط را گزارش میکنند. به طور کلی، روان درمانی اغلب مؤثرتر از داروهای روانگردان یا درمان های پزشکی به تنهایی است که ممکن است عوارض جانبی مضری ایجاد کند. علاوه بر این، بسیاری از روشهای درمانی مبتنی بر شواهد هستند، به این معنی که آنها تحت مطالعات تحقیقاتی و مشاهدات بالینی قرار گرفتهاند و برای اثربخشی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاند.
در طول یک جلسه یا اولین قرار ملاقات برای مشاوره فردی چه اتفاقی می افتد؟
اگر شما و یک پزشک بالینی تشخیص دهید که یک جلسه یا مشاوره فردی کوتاه مدت توصیه درمانی است که به بهترین وجه نیازهای شما را برآورده می کند، اولین جلسه در دسترس که مطابق با برنامه شما باشد به شما پیشنهاد می شود. اگر ترجیحات مشاور خاصی دارید، ممکن است مدت زمان انتظار برای اولین قرار ملاقاتتان را افزایش دهید. این اولین قرار معمولاً ظرف چند روز تا چند هفته برنامه ریزی می شود.
فواید استفاده از جلسات مشاوره فردی
درمان انفرادی یک درمان موثر برای بسیاری از انواع مشکلات سلامت روانی، عاطفی و رفتاری است. اما، همچنین میتواند به افرادی که با موقعیتهای سخت زندگی مواجه هستند یا میخواهند عادات شخصی سالمتر و کاربردیتری داشته باشند، کمک کند.
جلسات درمانی می توانند این هفت نوع مزیت و موارد دیگر را ارائه دهند:
- نوعی حمایت از شما به عمل آورد.
- درک بهتری از خودتان به شما بدهد.
- یادگیری نحوه مدیریت احساسات را برای تان به همراه داشته باشد.
- شناسایی علل زمینه ای علائم برخی مشکلات را فراهم کند.
- ارائه راهبردهای مقابله ای برای انواع وضعیت های خاص را به شما آموزش دهد.
- تسهیل در تغییر سبک زندگی را برای شما به ارمغان بیاورد.
- مشکلات شما هر چه که باشد، درمان می تواند تجربه ای متحول کننده زندگی باشد.
در طول مشاوره فردی چه مواردی بررسی می شود؟
مشاوره یا درمان فردی و همچنین روان درمانی فرآیندی برای درمان مشکلات سلامت روان از طریق صحبت با یک مشاور دارای مجوز دولتی به عنوان متخصص سلامت روان شما است.
در طول مشاوره، شما در مورد وضعیت خود و حالات، احساسات، افکار و رفتارهای خود یاد می گیرید. درمان به شما کمک می کند تا یاد بگیرید چگونه کنترل زندگی خود را در دست بگیرید و با مهارت های مقابله ای سالم به موقعیت های چالش برانگیز پاسخ دهید.
انواع مختلفی از روان درمانی وجود دارد که هر کدام رویکرد خاص خود را دارند. نوع روان درمانی که برای شما مناسب است به وضعیت فردی شما بستگی دارد. روان درمانی به عنوان گفتار درمانی، مشاوره، درمان روانی اجتماعی یا به طور ساده درمان نیز شناخته می شود.
روان درمانی می تواند در درمان اکثر مشکلات سلامت روان مفید باشد، از جمله:
- اختلالات اضطرابی، مانند اختلال وسواس فکری-اجباری، فوبیا، اختلال هراس یا اختلال استرس پس از سانحه
- اختلالات خلقی، مانند افسردگی یا اختلال دوقطبی
- اعتیادهایی مانند اعتیاد به الکل، وابستگی به مواد مخدر یا قمار اجباری
- اختلالات شخصیت، مانند اختلال شخصیت مرزی یا اختلال شخصیت وابسته
همه کسانی که از روان درمانی سود می برند به بیماری روانی مبتلا نیستند. رواندرمانی میتواند به تعدادی از استرسها و درگیریهای زندگی که میتواند بر هر کسی تأثیر بگذارد کمک کند. به عنوان مثال، ممکن است به شما کمک کند:
درگیری با شریک زندگی خود یا شخص دیگری را در زندگی خود حل کنید.
اضطراب یا استرس ناشی از کار یا موقعیت های دیگر را از بین ببرید.
با تغییرات عمده زندگی، مانند طلاق، مرگ یکی از عزیزان یا از دست دادن شغل کنار بیایید.
یاد بگیرید که واکنش های ناسالم را مدیریت کنید، مانند خشم جاده ای یا رفتار منفعل-تهاجمی.
با یک مشکل جسمی مداوم یا جدی، مانند دیابت، سرطان یا درد طولانی مدت (مزمن) کنار بیایید.
پس از آزار جسمی یا جنسی یا شاهد خشونت، بهبود پیدا کنید.
با مشکلات جنسی کنار بیایید، خواه به دلیل جسمی یا روانی باشد.
بهتر بخوابید، اگر در خوابیدن یا خواب ماندن مشکل دارید (بی خوابی).
در برخی موارد، روان درمانی می تواند به اندازه داروها مانند داروهای ضد افسردگی موثر باشد. با این حال، بسته به موقعیت خاص شما، روان درمانی به تنهایی ممکن است برای کاهش علائم یک وضعیت سلامت روان کافی نباشد. همچنین ممکن است به داروها یا درمان های دیگر نیاز داشته باشید.
به طور کلی، روان درمانی خطر کمی دارد. اما از آنجایی که می تواند احساسات و تجربیات دردناک را کشف کند، ممکن است گاهی اوقات از نظر عاطفی احساس ناراحتی کنید. با این حال، هر خطری با کار با یک درمانگر ماهر که می تواند نوع و شدت درمان را با نیازهای شما مطابقت دهد، به حداقل می رسد.
مهارت های مقابله ای که یاد می گیرید می تواند به شما در مدیریت و غلبه بر احساسات و ترس های منفی کمک کند.
آنچه می توانید از اولین جلسه مشاوره فردی انتظار داشته باشید، چیست؟
در اولین جلسه روان درمانی، درمانگر معمولاً اطلاعاتی در مورد شما و نیازهای شما جمع آوری می کند. ممکن است از شما خواسته شود که فرم هایی را در مورد سلامت فیزیکی و عاطفی فعلی و گذشته خود پر کنید. ممکن است چند جلسه طول بکشد تا درمانگر شما شرایط و نگرانی های شما را به طور کامل درک کند و بهترین رویکرد یا مسیر عمل را تعیین کند.
اولین جلسه همچنین فرصتی برای شماست تا با درمانگر خود مصاحبه کنید تا ببینید آیا رویکرد و شخصیت او برای شما مفید است یا خیر.
در هر زمان در طول قرار خود از پرسیدن سوال دریغ نکنید. اگر با اولین روان درمانی که می بینید احساس راحتی نمی کنید، شخص دیگری را امتحان کنید. داشتن تناسب خوب با درمانگر برای مؤثر بودن روان درمانی بسیار مهم است.
روان درمانی در قالب های مختلفی از جمله جلسات درمانی انفرادی، زوجی، خانوادگی یا گروهی ارائه می شود و می تواند برای تمامی گروه های سنی موثر باشد.
در طول مشاوره فردی چه مواردی از شما پرسیده می شود؟
در طول جلسات مشاوره فردی، فرد مشاور دهنده شما را تشویق می کند تا در مورد افکار و احساسات خود و آنچه شما را آزار می دهد صحبت کنید. اگر برایتان سخت است که احساسات خود را باز کنید، نگران نباشید. درمانگر شما می تواند به شما کمک کند تا با گذشت زمان اعتماد به نفس و راحتی بیشتری کسب کنید.
از آنجایی که روان درمانی گاهی شامل بحث های عاطفی شدید می شود، ممکن است در طول جلسه گریه، ناراحتی یا حتی طغیان عصبانیت داشته باشید. برخی از افراد ممکن است پس از یک جلسه احساس خستگی فیزیکی کنند. درمانگر شما آنجاست تا به شما کمک کند تا با چنین احساسات و عواطفی کنار بیایید.
نکاتی مهم برای بهره برداری بیشتر از جلسات مشاوره فردی
در این قسمت همراه ما باشید تا نکاتی مهم را برای بالاتر بردن بهره شما از جلسات مشاوره فردی ارائه دهیم.
مطمئن شوید که با درمانگر خود احساس راحتی می کنید. اگر این کار را نمی کنید، به دنبال درمانگر دیگری باشید که با او احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
رویکرد درمانی به صورت مشارکتی درمان زمانی موثرتر است که شما یک شرکت کننده فعال باشید و در تصمیم گیری سهیم باشید. اطمینان حاصل کنید که شما و درمانگرتان در مورد مسائل اصلی و نحوه برخورد با آنها توافق دارید. با هم می توانید اهداف تعیین کنید و پیشرفت را در طول زمان اندازه گیری کنید.
باز و صادق باشید. موفقیت به تمایل برای به اشتراک گذاشتن افکار، احساسات و تجربیات خود و در نظر گرفتن بینش ها، ایده ها و روش های جدید برای انجام کارها بستگی دارد. اگر به دلیل احساسات دردناک، خجالت یا ترس از واکنش درمانگر خود تمایلی به صحبت در مورد مسائل خاصی ندارید، به درمانگر خود اطلاع دهید.
به برنامه درمانی خود پایبند باشید. اگر احساس ناراحتی می کنید یا انگیزه ندارید، ممکن است وسوسه انگیز باشد که از جلسات روان درمانی صرف نظر کنید. انجام این کار می تواند پیشرفت شما را مختل کند. سعی کنید در تمام جلسات شرکت کنید و در مورد آنچه می خواهید بحث کنید کمی فکر کنید.
انتظار نتایج فوری نداشته باشید. کار بر روی مسائل عاطفی می تواند دردناک باشد و ممکن است به کار سخت نیاز داشته باشد. ممکن است قبل از شروع بهبودی به چندین جلسه نیاز داشته باشید.
تکالیف خود را بین جلسات انجام دهید. اگر درمانگر از شما می خواهد که افکار خود را در یک مجله مستند کنید یا فعالیت های دیگری را خارج از جلسات درمانی خود انجام دهید، این کار را دنبال کنید. این تکالیف می تواند به شما کمک کند آنچه را که در جلسات درمانی آموخته اید در زندگی خود به کار ببرید.
اگر روان درمانی کمکی نکرد، با درمانگر خود صحبت کنید. اگر بعد از چندین جلسه احساس نمی کنید که از درمان سود می برید، در مورد آن با درمانگر خود صحبت کنید. شما و درمانگرتان ممکن است تصمیم بگیرید که تغییراتی ایجاد کنید یا رویکرد متفاوتی را امتحان کنید که ممکن است موثرتر باشد.
انواع مشاوره فردی
افرادی که قصد استفاده از خدمات مشاوره فردی را دارند، از انواع این نوع مشاوره سوال می پرسند. اگر این موضوع برای شما هم سوال است، در این قسمت همراه ما باشید تا اطلاعات کاملی را در این رابطه به شما بگوییم.
رویکردهای مشاوره و سبک های مربیگری نیز با نحوه تعامل درمانگران با مراجع متمایز می شوند. به عنوان مثال، مشاوران مشتری محور تمایل دارند بر خوبی ذاتی مشتری تمرکز کنند و از سبک تعامل غیر مستقیم استفاده کنند. به طور کلی، رویکردهای مشاوره با تئوری و تحقیق هدایت می شوند که هر دو روش عمل را بیان می کنند.
1. مشاوره روان پویایی
مشاوره روان پویشی احتمالاً شناخته شده ترین رویکرد مشاوره فردی است.
این نوع مشاوره که ریشه در نظریه فرویدی دارد، مستلزم ایجاد اتحادهای قوی درمانگر-مشتری است.
هدف کمک به مراجع در توسعه ابزارهای روانشناختی مورد نیاز برای مقابله با احساسات و موقعیت های پیچیده است. فروید همچنین نگران تأثیر تجربیات اولیه و انگیزه های ناخودآگاه بر رفتار بود. این تمرکز در نقل قول زیر مشهود است:
ذهن خودآگاه را میتوان به چشمهای تشبیه کرد که در خورشید بازی میکند و دوباره به حوض بزرگ زیرزمینی ضمیر ناخودآگاه که از آن برمیخیزد میافتد.
فروید زیگموند
برخی از راههایی که این درایوها کشف میشوند عبارتند از تعبیر خواب، آزمایشهای فرافکنی، هیپنوتیزم و تداعی آزاد.
2. مشاوره بین فردی
مشاوره بین فردی یک رویکرد تشخیص محور است که در آن اختلال مراجع به عنوان یک بیماری پزشکی که نیاز به مداخله دارد در نظر گرفته می شود (مارکوویتز و وایزمن، 2004).
از این نظر، هرگونه تقصیر یا سرزنش خود برای مشتری کاهش می یابد. نقش روابط بین فردی و دلبستگی بر پیامدهای سلامت روان نیز هدف مهمی برای این نوع مشاوره است.
این یک رویکرد محدود زمانی است که در طی آن مراجع یاد می گیرند که مسائل روانی آنها با عوامل استرس زای محیطی مرتبط است. مشاوران بین فردی حامی و دلسوز هستند و به عنوان متحدان مشتری خدمت می کنند.
چنین درمانگرانی راه هایی را برای مراجعان پیشنهاد می کنند تا با موقعیت ها به گونه ای برخورد کنند که باعث ارتقاء خودکارآمدی و کاهش علائم شود.
3. مشاوره انسانی/مشتری محور
مشاوره انسان گرایانه بر این فرض استوار است که افراد از قبل دارای ویژگی های مورد نیاز برای شکوفایی هستند. این رویکرد کنجکاوی، شهود، خلاقیت، فروتنی، همدلی و نوع دوستی را تشویق می کند (جورجی، 2005؛ رابینز، 2008).
مشاوره انسانگرایانه ابتدا توسط کارل راجرز توسعه یافت، که بعداً درمان مشتری محور را تأسیس کرد، یک سبک مشاوره انسانگرا که به مراجع کمک میکند تا به پتانسیل کامل خود به عنوان یک انسان دست یابد.
درمان مشتری محور جوی امن را ترویج می کند که در آن درمانگر همدل و بدون قضاوت باشد. به این ترتیب، مشتری احساس پذیرش، باز بودن و توجه مثبت بی قید و شرط را تجربه می کند.
4. درمان وجودی
اگزیستانسیالیسم فلسفه ای است که هدف آن بررسی مسئله هستی انسان است. اغلب با نویسندگان و فیلسوفان قرن 19 و 20 مانند ژان پل سارتر، سورن کی یرکگارد، آلبر کامو و فردریش نیچه مرتبط است.
درمان اگزیستانسیال تلاشی برای معالجه فرد یا کاهش علائم خاص ندارد. بلکه به دنبال کشف و زیر سوال بردن جنبه های مخمصه انسانی است.
مشتری به بررسی نیازها و پتانسیل های برآورده نشده و چگونگی انتخاب های منطقی بپردازد. در حالی که این رویکرد مشاوره هنوز در حال تکامل است، تحقیقات کاهش قابل توجهی را در علائم اضطراب و افسردگی به دنبال درمان اگزیستانسیال کوتاه مدت نشان داده است.
5. درمان شناختی- رفتاری
درمان شناختی-رفتاری بر این فرض استوار است که “اختلالات عاطفی توسط عوامل شناختی حفظ می شوند و درمان روانشناختی منجر به تغییرات در این عوامل از طریق تکنیک های شناختی و رفتاری می شود” (هوفمن و اسمیت، 2008، ص 621).
به عبارت دیگر، با ترکیب هر دو رویکرد شناختی و رفتاری، CBT بر این تمرکز میکند که چگونه افکار و رفتارها احساسات فرد را در یک موقعیت خاص دیکته میکنند.
اصول زیر درمان شناختی-رفتاری را راهنمایی می کند:
اختلالات سلامت روان شامل مکانیسم های کلیدی یادگیری و پردازش اطلاعات است.
رفتارها با افشای کارکردهای واقعی آنها بهتر درک می شوند.
تجارب جدید یادگیری تطبیقی را می توان برای جایگزینی فرآیندهای یادگیری ناسازگار قبلی استفاده کرد.
تکنیکها و مؤلفههای مختلفی ممکن است در CBT گنجانده شود، مانند قرار گرفتن در معرض، آموزش مهارتهای اجتماعی، بازسازی شناختی، آموزش حل مسئله، ژورنال نویسی و آموزش آرامش.
6. مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی
مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی مبتنی بر فلسفه ذهن آگاهی است، که «به فرآیندی اشاره دارد که به یک حالت روانی منجر میشود که با آگاهی بدون قضاوت از تجربه لحظه حال، از جمله احساسات، افکار، حالات بدنی، هوشیاری و محیط و در عین حال تشویق باز بودن، مشخص میشود. کنجکاوی، و پذیرش»
مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی، رویکردی است که به طور فزاینده ای محبوب است و هدف آن کمک به مراجعان برای افزایش آرامش و در عین حال حذف قضاوت های منفی یا استرس زا است. این تکنیک به مراجعین کمک می کند که چگونه با عوامل استرس زای عاطفی به طور انعکاسی به جای انعکاس برخورد کنند (هوفمن و همکاران، 2010).
انواع مختلفی از رویکردهای مراقبه ذهن آگاهی ممکن است به عنوان بخشی از مشاوره ذهن آگاهی استفاده شود، مانند یوگا، مراقبه تنفس، مراقبه نشسته، اسکن بدن و اسکن صدا.
اسکن بدن شامل مراقبت تدریجی قسمت های مختلف بدن در حین کشش و سپس شل کردن عضلات است. با اسکن صدا، پاسخ به صداها به گونه ای تنظیم می شود که تاثیر بد آنها کاهش می یابد. در حالی که رویکردهای ذهن آگاهی اغلب به CBT و سایر اشکال درمانی اضافه می شوند، شواهد اخیری وجود دارد که از مزایای منحصر به فرد آنها برای کاهش اضطراب حمایت می کند.
7. درمان عاطفی منطقی
آلبرت الیس در اواسط دهه 1900 درمان عاطفی منطقی را توسعه داد. این نوعی CBT است که در آن پریشانی فرد به عنوان تابعی از تفکر غیرمنطقی یا معیوب درک می شود.
درمانگر با مراجع کار می کند تا ارزیابی های شناختی او را در مورد اینکه یک رویداد چگونه ممکن است نتیجه ای ایجاد کرده باشد بررسی کند (گونزالس و همکاران، 2004). به عبارت دیگر، این باور مشتری در مورد یک موقعیت است، نه خود موقعیت، که تمرکز درمان است.
بر خلاف درمان مشتری محور، رویکرد منطقی-عاطفی الیس فعال و دستوری است و قصد دارد به مراجع کمک کند تا از باورهای خود باخته اجتناب کند و در نهایت احساس مثبت تری از رفاه را تجربه کند.
8. واقعیت درمانی
واقعیت درمانی توسط ویلیام گلسر در دهه 1950 توسعه یافت. اصول آن از ایده های آلفرد آدلر در مورد زمینه اجتماعی رفتار انسانی ناشی می شود (Wubbolding، 2010). این نظریه مبتنی بر تئوری انتخاب است که بر قدرت افراد در کنترل رفتارهایشان تمرکز دارد.
در حالی که همه جنبههای زندگی در اختیار ما برای تغییر نیستند، انسانها همیشه با فرصتهایی برای پاسخگویی منطقی یا مسئولانه مواجه خواهند بود.
واقعیت درمانی به مراجع کمک می کند تا کنترل بیشتری بر زندگی خود برقرار کند و در عین حال توانایی ایجاد روابط معنادار و موثر را افزایش دهد. این یک رویکرد امروزی و غیر متمرکز بر علائم است که در آن مشاور موضعی دوستانه، مثبت و بدون قضاوت اتخاذ می کند.
9. درمان سازندگی
درمان سازندگی به معانی می پردازد که انسان ها در مورد دنیای اطراف خود می سازند. در این چارچوب، کیفیت هایی که اعتقاد بر این است که با جنسیت، نژاد و طبقه اجتماعی مرتبط هستند، توسط تأثیرات فرهنگی و تفسیر انسانی شکل می گیرند.
این یک فرآیند مشتری محور است که در آن مشتری فعالانه در بحث های مربوط به ادراکات و ساختارهای مشکل ساز خود شرکت می کند.
10. درمان سیستمیک
درمان سیستمیک بر تأثیر چگونگی تأثیر الگوهای بین سیستم ها (به عنوان مثال خانواده، مدرسه و شغل) بر رفتارها و مسائل روانی تأکید می کند. هدف یک رویکرد سیستمی، درمان سیستم اساسی به جای تمرکز بر خود مشکل است (کارلسون و لامبی، 2012).
به عنوان مثال، درمان سیستمیک اغلب برای مشاوره خانواده استفاده می شود، زیرا الگوهای ناکارآمد ارتباط و سایر رفتارها را در بین اعضای خانواده شناسایی می کند. مشارکت خانواده، که ممکن است بین نسلی باشد، مستلزم این است که اعضای خانواده با درمانگر کار کنند تا نقشها، تعاملات و پویاییهای سالمتری ایجاد کنند
11. روایت درمانی
روایت درمانی افراد را قادر می سازد تا در زندگی خود متخصص شوند. هر یک از ما داستانی داریم که برای خودمان تعریف می کنیم که چه کسی هستیم. از آنجایی که ما از داستانهای خود معنا میگیریم، آنها بر نحوه درک و واکنش ما نسبت به دنیای اطرافمان شکل میدهند و تأثیر میگذارند.
این روایتها با تأثیر بر تصمیمهای ما، بر توانایی ما برای لذت بردن از تجربیات معنادار و رضایتبخش تأثیر میگذارند. مشاوران روایت برای ایجاد داستان های جایگزین با استفاده از رویکردی غیرقابل قضاوت و محترمانه با مشتریان همکاری می کنند (مورگان، 2000).
در نهایت، مشتریان در نوشتن مجدد داستان های خود به گونه ای هدایت می شوند که با اهداف زندگی آنها سازگارتر باشد.
12. درمان خلاق
درمان خلاق شامل استفاده از رسانه های هنری مختلف با هدف بهبود خلق و خو و دیگر جنبه های رفاه است.
به عنوان مثال، موسیقی درمانی شامل «استفاده نظارت شده از موسیقی برای ترویج تغییرات بالینی» است. موسیقی درمانی ممکن است به روش های مختلفی مانند ترکیب با CBT یا سایر انواع درمان استفاده شود.
اجرای موسیقی همچنین ممکن است احساسات مثبتی را تقویت کند که استرس را کاهش داده و باعث بهبودی می شود. ادبیات علمی در واقع از ارتباط بین موسیقی درمانی و کاهش علائم روانشناختی مانند اضطراب حمایت می کند.
از هنر درمانی به عنوان یک ابزار درمانی خلاق نیز استفاده می شود.
بیان هنری همچنین از آزادسازی احساسات مثبت حمایت کرده و به مشاوران در به کارگیری انواع دیگر درمان کمک می کند. تحقیقات نشان میدهد که هنر درمانی واقعاً در کاهش اضطراب و سایر علائم روانشناختی در بین جمعیتهای مختلف مفید است.
خلاصه مطلب
مشاوره فردی موضوع مورد بحث ما در این مطلب بود. ما سعی کردیم هر آنچه که نیاز دارید از مشاوره فردی بدانید در اختیار شما قرار دهیم. با استفاده از خدمات مشاوره فردی افراد می توانند بر بسیاری موقعیت های پیچیده در زندگی که ممکن است هر فرد دیگری را با مشکلات بسیاری مواجه کند، کنار آمده وحتی بهتر از سایر افراد این موقعیت ها را مدیریت کنند. انواع مشاوره فردی و انتظاراتی را که می توانید از مشاوره داشته باشید نیز بررسی کردیم.